Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
MaxMember

Descoperim frumusetea din lemn

Membru Bizoo de 8 luni.
5.00
5 stars: Exceptional
3 pareri

Sculptura in lemn masiv, Stema Romaniei, 59x44.5 cm

0 stars: 0.00 din 0 pareri

990 lei Lei
Brand
Art
Cod produs
A0027
Out Of stock
Descriere
Noua stema a Romaniei, obligatorie de la 1 ianuarie 2019.

Tablou cu stema oficiala a Romaniei, sculptata in lemn de fag fiert, realizat in conditii deosebite. Este afisat obligatoriu in incaperile de oficiale ale MAI, MAPN, autoritati publice centrale si locale.

De la 1 ianuarie 2019 nu mai este permisa folosirea stemei Romaniei fara acvila incoronata. In 2016, Parlamentul a schimbat legea privind stema tarii si sigiliul statului astfel: „Scutul mare are o acvila de aur cu capul spre dreapta incoronata, cu ciocul si ghearele rosii, cu aripile deschise, tinand in cioc o cruce ortodoxa din aur, in gheara dreapta o sabie, iar in gheara stanga un buzdugan”.

In vechea varianta a legii, acvila nu era incoronata.

Pana la data de 31 decembrie 2018, autoritatile publice au avut obligatia sa inlocuiasca stemele si sigiliile existente in prezent cu noul model al acestora.

Ce reprezinta stema Romaniei:

Stema Romaniei simbolizeaza statul roman national, suveran si independent, unitar si indivizibil si se compune din doua scuturi suprapuse: scutul mare si scutul mic.

Scutul mare, are o acvila de aur cu capul spre dreapta incoronata, cu ciocul si ghearele rosii, cu aripile deschise, tinind in cioc o cruce ortodoxa din aur, in gheara dreapta o sabie, iar in gheara stinga un buzdugan.

Pe pieptul acvilei se gaseste scutul mic sfertuit cu insitiune:

a) in primul cartier este stema Tarii Romanesti: pe albastru, o acvila de aur cu ciocul si ghearele rosii, tinind in cioc o cruce ortodoxa de aur, insotita de un soare de aur la dreapta si de o luna noua de aur la stinga;

b) in cartierul doi este stema Moldovei: pe rosu, un cap de bour negru, insotit de o stea de aur intre coarne, cu cinci raze, de o roza cu cinci foi la dreapta si de o luna conturata la stinga, ambele de argint;

c) in cartierul trei este stema Banatului si Olteniei: pe rosu, peste valuri naturale, un pod de aur cu doua deschideri boltite, din care iese un leu de aur tinind un palos in laba dreapta din fata;

d) in cartierul patru este stema Transilvaniei, cu Maramuresul si Crisana: un scut taiat de un brau rosu ingust; in partea superioara, pe albastru, o acvila neagra cu ciocul de aur, iesind din braul despartitor, insotita de un soare de aur la dreapta, de o luna de argint conturata la stinga; in partea inferioara, pe aur, sapte turnuri rosii, crenelate, dispuse pe doua randuri, patru si trei;

e) in insitiune sunt reprezentate tinuturile Marii Negre: pe albastru, doi delfini de aur afrontati, cu cozile ridicate.

EAN 6427416262886
Trimite mesaj
Din Gura in Gura