Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
MaxMember

Descoperim frumusetea din lemn

Membru Bizoo de 7 luni.
5.00
5 stars: Exceptional
3 pareri

Icoana sculptata Inaltarea Domnului 28x22 cm

0 stars: 0.00 din 0 pareri

349 lei Lei
Brand
Art
Cod produs
A0043
Out Of stock
Descriere
Icoana sculptata Inaltarea Domnului

Sculptura realizata in lemn de stejar/ cires salbatic.  La milloc, in planul frontal, se afla Maica Domnului, cu fata, privind drept inainte, cu mainile inaltate in rugaciune.  In spatele ei, in dreapta si in stanga, se afla cate un inger inaripat. Ingerii tin cate un toiag in mana dreapta, iar cu stanga ridicata Il arata, deasupra lor, pe Domnul inaltandu-se.
Langa ingeri se afla Apostolii, asezati de o parte si de cealalta. Apostolii din fata, Pavel si Petru, stau langa Maica Domnului, Pavel in dreapta ei si Petru in stanga. Capetele Sfintilor Apostoli sunt indreptate in sus, privind cu uimire la Hristos, Care Se inalta. Unii dintre ei fac gesturi vii cu mana, pe care o ridica, aratandu-L pe Hristos.
In spatele Maicii Domnului, al ingerilor si al Apostolilor, se afla un munte cu maslini - reprezentat schematic - pentru a aminti privitorului ca inaltarea s-a petrecut pe muntele Maslinilor.

Deasupra muntelui, la mijlocul laturii de sus a compozitiei, este reprezentat Hristos, intr-o mandorla circulara. Sta asezat pe un curcubeu, binecuvantand cu mana dreapta si tinand un filacter in stanga. In afara mandorlei sunt doi ingeri, care zboara, cu bratele intinse, atingand cu mainile lor marginea exterioara a mandorlei - un gest de cinstire a lui Hristos. Aureola este utilizata numai in reprezentarea lui Iisus, a Maicii Domnului si a Ingerilor.

Inconjurata de o rama deosebita, sculptata in lemnul icoanei.

Icoana este protejata cu lac incolor, care pune in valoare culoarea si textura lemnului.

Avand in vedere ca icoanele sunt realizate individual, in lemn masiv, pot exista mici variatii de dimensiune, culoare si textura a lemnului, fiecare exemplar fiind unic.
EAN 6427416263043
Trimite mesaj
Din Gura in Gura