Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
MaxMember

Descoperim frumusetea din lemn

Membru Bizoo de 8 luni.
5.00
5 stars: Exceptional
3 pareri

Icoana Sf.Mare Mucenic Gheorghe d 19 cm

0 stars: 0.00 din 0 pareri

298 lei Lei
Brand
Art
Cod produs
A0059
Out Of stock
Descriere
Icoana sculptata Sfantul Mare Mucenic Gheorghe ucigand balaurul, rama circulara cu motive florale.
Sculptura realizata in lemn masiv. Esente folosite: stejar, nuc, paltin, frasin, tei.
Sfantul Mare Mucenic Gheorghe s-a nascut in Capadocia, intr-o familie crestina, si a trait in timpul domniei imparatului Diocletian. S-a inrolat in armata romana si, parcurgand ierarhia militara, Sf. Gheorghe s-a facut remarcat prin indemanarea cu care manuia armele. In ciuda decretului impotriva crestinilor, Sf Gheorghe isi marturiseste public credinta crestina.   Din ordin imperial, sfantul a fost intemnitat si supus torturii pentru a-si renega credinta. Loviturile cu sulita, lespezile de piatra asezate pe piept, trasul pe roata, groapa cu var, incaltamintea cu cuie, bautura otravita, bataia cu vana de bou si toate celelalte torturi nu au reusit sa-l faca sa renunte la credinta sa.
Martorii suferintelor Sfantului Gheorhe, uimiti de puterea sa de a rezista la durere, au renuntat la credinta in zeitati pagane, imbratisand crestinismul. O dovada a sfinteniei sale o reprezinta o minune savarsita de Sf. Gheorghe in timpul intemnitarii sale. Atingand trupul unui detinut mort din celula sa, acesta a inviat, convingand-o astfel chiar pe imparateasa Alexandra, sotia lui Diocletian, sa se crestineze. Intrucat Sf. Gheorghe a respins oferta imparatului de a-i acorda inalte onoruri in schimbul renuntarii la crestinism, Diocletian a ordonat omorarea prin decapitare a Sf. Gheorghe si a imparatesei Alexandra.
In icoana, Sf. Gheorghe este infatisat calare, tinand in mana o sulita cu care ucide balaurul. In lateral, este infatisata si o femeie care priveste lupta de la departare, aceasta ar fi imparateasa Alexandra. Se considera ca blaurul il infatiseaza pe Satan sau chiar Imperiul Roman si lupta lui impotriva crestinilor.
Icoana este protejata cu lac incolor, care pune in valoare culoarea si textura lemnului.
Avand in vedere ca icoanele sunt realizate individual, in lemn masiv, pot exista mici variatii de dimensiune, culoare si textura a lemnului, fiecare exemplar fiind unic.
EAN 6427616069490
Trimite mesaj
Din Gura in Gura