Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
MaxMember

Descoperim frumusetea din lemn

Membru Bizoo de 7 luni.
5.00
5 stars: Exceptional
3 pareri

Icoana sculptata Sf. Vasile cel Mare, D19.5 cm

0 stars: 0.00 din 0 pareri

289 lei Lei
Brand
Art
Cod produs
A0066
Out Of stock
Descriere
A0066 Icoana sculptata Sf Vasile cel Mare, Arhiepiscopul Capacociei. Rotunda, diametru 19.5 cm.

Sculptura realizata in lemn masiv. Este inconjurata de o rama  reprezentand vita-de-vie sculptata in lemnul icoanei. Esente de lemn folosite: stejar, tei, fag, nuc par, ulm, paltin.
Sfantul Vasile cel Mare s-a nascut in Cezareea Capadociei, din parinti binecredinciosi

Iubitor de invatatura si inzestrat pentru carte, Sfantul Vasile si-a imbogatit mintea cercetand, rand pe rand, scolile din Cezareea, apoi din Constantinopol, mergand pana la Atena, la cea mai inalta scoal din timpul sau, unde a intalnit pe Sfantul Grigorie Teologul, cu care a legat o stransa si sfanta prietenie. A studiat logica, matematica, gramatica, stiintele naturii, retorica, filosofia si medicina.

La Atena, impreuna cu Sfantul Grigorie, a intemeiat prima grupare de studenti crestini. Aceasta grupare a fost combatuta puternic de pagani.

A intrat in monahism, apoi a fost hirotonit preot.

A fost ales Arhiepiscop al Cezareii in anul 370, in vremuri grele pentru Biserica, atunci cand ereticii lui Arie si Macedonie izbutisera sa aiba de partea lor pe insusi imparatul Valens. Sfantul Vasile a dus o lupta apriga, cu scrisul si cuvantul, pentru apararea dogmei Sfintei Treimi. De aceea si-a atras mania imparatului si a suferit multe prigoniri din partea lui. Lucrarea sa teologica si spirituala a fost continuata de fratele sau mai mic, sfantul Grigorie de Nyssa.

Sfantul Vasile cel Mare a oranduit viata monahala si a intemeiat, pe langa Biserica, azile si spitale, in ajutorul celor saraci si neputinciosi, indemnand pe cei instariti sa foloseasca averile lor, ajutand pe cei lipsiti.

Icoana este protejata cu lac incolor, care pune in valoare culoarea si textura lemnului.

Avand in vedere ca icoanele sunt realizate individual, in lemn masiv, pot exista mici variatii de dimensiune, culoare si textura a lemnului, fiecare exemplar fiind unic.

EAN 6427616069063
Trimite mesaj
Din Gura in Gura