Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
MaxMember

Descoperim frumusetea din lemn

Membru Bizoo de 8 luni.
5.00
5 stars: Exceptional
3 pareri

Icoana sculptata Sfanta Treime 27x18 cm

0 stars: 0.00 din 0 pareri

299 lei Lei
Brand
Art
Cod produs
A0028
Out Of stock
Descriere
Icoana sculptata cu reprezentarea Sfintei Treimi, prelucrare dupa icoana pictata de Andrei Rubliov.
Biserica considera drept una din cele mai frumoase reprezentari ale tainei Sfintei Treimi icoana realizata de monahul Andrei Rubliov pentru Manastirea Troita-Sfantul Serghie, la inceputul secolului al XV-lea.

Aceasta imagine, intemeiata pe un eveniment istoric concret, infatiseaza prima aratare a lui Dumnezeu omului, insemnand astfel inceputul fagaduintei Mantuirii, sarbatoarea Cincizecimii fiind implinirea Revelatiei finale a tainei Sfintei Treimi.

Temeiul biblic al temei iconografice este capitolul 18 din Facere:
"Apoi Domnul S-a aratat lui Avraam la stejarul Mamvri, intr-o zi pe la amiaza, cand sedea el in usa cortului sau. Atunci, ridicandu-si ochii sai, a privit si iata trei Oameni stateau inaintea lui; si de cum I-a vazut, a alergat din pragul cortului sau in intampinarea Lor si s-a inchinat pana la pamant. Apoi a zis: Doamne, de am aflat har inaintea Ta, nu ocoli pe robul Tau!

Sculptura realizata in lemn de stejar. Este inconjurata de o rama deosebita, incheiata in arcada, sculptata in lemnul icoanei.
Icoana este protejata cu lac incolor, care pune in valoare culoarea si textura lemnului.
Avand in vedere ca icoanele sunt realizate individual, in lemn masiv, pot exista mici variatii de dimensiune, culoare si textura a lemnului, fiecare exemplar fiind unic.
EAN 6427416262893
Trimite mesaj
Din Gura in Gura