Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
MaxMember

Descoperim frumusetea din lemn

Membru Bizoo de 7 luni.
5.00
5 stars: Exceptional
3 pareri

Icoana diptic carte 26x14 cm

0 stars: 0.00 din 0 pareri

278 lei Lei
Brand
Art
Cod produs
A0041
Out Of stock
Descriere
Icoana Diptic in forma de carte deschisa 26.5x14 cm

Compozitie in forma de carte deschisa, avand sculptata pe pagina din stanga icoana Mantuitorului, Dreptul Invatator, tinand Sfanta Evanghelie in mana stanga si Binecuvantandu-ne cu mana dreapta, iar pe pagina din stanga icoana Maicii Domnului "Dulcea sarutare", in care sunt reprezentati Sfanta Fecioara Maria si pruncul Iisus imbratisati cu multa tandrete.
Fiecare icoana este marginita de cate o rama cu motive florale, avand in colturile superioare Sf Cruce si in colturile inferioare silueta unui inger plutind pe nori cerului.

Un diptic este un tip de icoana format din doua parti unite printr-o balama, astfel incat ele sa fie inchise impreuna si sa fie protejate in timpul calatoriilor si apoi deschise pentru cinstire la destinatie. Asemenea diptice se mai numesc si "icoane de calatorie". Cel mai adesea, imaginile de pe cele doua parti sunt Hristos si Maica Domnului, dar pot fi reprezentati si alti sfinti. Tot diptic se mai numeste si pomelnicul sub forma de carticica, unde gasim in partea stanga numele celor vii, iar in partea dreapta numele celor adormiti.

Avand in vedere ca icoanele sunt realizate individual, in lemn masiv, pot exista mici variatii de dimensiune, culoare si textura a lemnului, fiecare exemplar fiind unic.
EAN 6427416263029
Trimite mesaj
Din Gura in Gura