Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
MaxMember

Descoperim frumusetea din lemn

Membru Bizoo de 8 luni.
5.00
5 stars: Exceptional
3 pareri

Icoana sculptata Botezul Domnului 30x24 cm

0 stars: 0.00 din 0 pareri

369 lei Lei
Brand
Art
Cod produs
A0045
Out Of stock
Descriere
A0045 Botezul Domnului 300x240 mm
Icoana sculptata Botezul Domnului. Sculptura in lemn masiv, cu rama bogat ornamentata. Esente folosite sunt stejar, tei, frasin, ulm, nuc.
Pe 6 ianuarie praznuim Botezul Domnului, cunoscut in popor sub denumirea de Boboteaza. Botezul Mantuitorului in Iordan, poarta si denumirea de "Epifanie" sau "Teofanie", termeni care provin din limba greaca si inseamna "aratare", "descoperire". In momentul in care Hristos a fost botezat, cerurile s-au deschis, Duhul lui Dumnezeu S-a coborat in chip de porumbel si a stat peste El, iar Tatal a marturisit: "Acesta este Fiul Meu cel iubit, intru Care am binevoit!" (Matei 3, 17).  In acest sens, Sfantul Ioan Gura de Aur spune: "Hristos n-a ajuns cunoscut tuturor cand S-a nascut, ci cand S-a botezat".
Iisus a venit la Ioan si i-a cerut sa-L boteze, nu pentru ca avea nevoie de curatire de pacate, ci pentru a sfinti creatia.
El primeste botezul de la Ioan pentru a readuce Duhul Sfant in creatie. Prin caderea in pacat, omul pierduse harul Sfantului Duh. Botezul Mantuitorului reprezinta momentul redeschiderii izvoarelor harului, care fusesera zavorate pentru om si pentru intreaga creatie.
Icoana este protejata cu lac incolor, care pune in valoare culoarea si textura lemnului.
Avand in vedere ca icoanele sunt realizate individual, in lemn masiv, pot exista mici variatii de dimensiune, culoare si textura a lemnului, fiecare exemplar fiind unic.

EAN 6427416263067
Trimite mesaj
Din Gura in Gura