Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
MaxMember

Descoperim frumusetea din lemn

Membru Bizoo de 8 luni.
5.00
5 stars: Exceptional
3 pareri

Icoana Sf.Ioan Botezatorul, inger inaripat, 30x20cm

0 stars: 0.00 din 0 pareri

339 lei Lei
Brand
Art
Cod produs
A0054
Out Of stock
Descriere
Icoana sculptata Sf. Ioan Botezatorul.
Sculptura realizata in lemn masiv. Este inconjurata de o rama semirotunda, bogat ornamentata, sculptata in lemnul icoanei.  Esente folosite: nuc, stejar, cires, paltin.
Sf. Ioan este reprezentat avand doua aripi mari, de inger, ce amintesc de cuvintele Profetului Maleahi(3.1): "Iata , Eu il trimit pe ingerul meu, si el va pregati calea inaintea fetei Mele".
Acest tip iconografic a aparut in secolul al XIII-lea in Serbia, intr-o fresca din Arlije si in miniaturi, urmand ca in secolul al XVI-lea icoanele Sfantului Ioan Botezatorul cu aripi sa fie mai frecvente. Pictat in acest fel, Inaintemergatorul Domnului nu este doar un simbol al mesagerului, ci si al vietii ascetice a unui "inger pamantesc si om ceresc".
In aceasta icoana, Sfantul Ioan este infatisat cu aripi, imbracat in par de camila, cu un vesmant care ii acopera trupul, lasandu-i numai bratele descoperite. El propovaduieste pocainta "in pustia Iudeii" (Matei 3, 1), reprezentata de stancile conice din planul departat. Inaintemergatorul priveste spre Hristos, Cel pentru Care trebuie sa pregateasca calea.
Icoana este protejata cu lac incolor, care pune in valoare culoarea si textura lemnului.
Avand in vedere ca icoanele sunt realizate individual, in lemn masiv, pot exista mici variatii de dimensiune, culoare si textura a lemnului, fiecare exemplar fiind unic.
EAN 6427616069445
Trimite mesaj
Din Gura in Gura